Ik ben Charlotte Verhoeve, 43 jaar en samenwonend in Driebergen. Sinds 2015 ben ik bezig met mijn bedrijf De Moestuin Juf en sinds maart 2019 fulltime aan de gang.

Als kind wilde ik boerin worden, maar na mijn middelbare school ben ik toch MBO Sociaal Cultureel Werk gaan doen. Daarna HBO Personeel en Arbeid en later nog een HBO Coaching en Counseling tijdens mijn werk in de re-integratie.

Sinds 2008 heb ik op het Koeburgterrein in Zeist een eigen moestuin van 200 m2. Ondanks diverse moestuincursussen en praten met mijn ervaren buurmannen leer ik nog iedere dag bij, er valt nog zoveel te ontdekken op zoveel gebieden!

Ik ben het type enthousiaste doener en geniet er enorm van om mijn kennis te delen met zowel kinderen als volwassenen. Ik vind het leuk om een workshop of cursus te geven, bijvoorbeeld op locatie, scholen of festivals.

Ook voor advies, coaching, het winterklaar maken of bemesten en voor het organiseren van bijeenkomsten of events ben ik beschikbaar.

Tot nu toe gedaan:

Utrecht Natuurlijk

Op de Koppelsteede in Lunetten heb ik in 2017 moestuinles gegeven aan volwassenen. Begin april kregen alle deelnemers een eigen stukje grond en het lesmateriaal. Tot half september hebben zij tien keer les gehad van twee uur: één uur theorie en één uur praktijk.

 

 


ODRU (Omgevings Dienst Regio Utrecht)/ Op Dreef school

In opdracht van de ODRU en gesubsidieerd door 'Groen doet goed' heb ik in 2017 een moestuinclub georganiseerd op de Op Dreef school in de wijk Vollenhove in Zeist. Ik heb workshops van anderhalf uur gegeven in de moestuinbakken van de school.

 

 

Wawollie

Eind 2016 ben ik in Kringloop Wawollie Het Planten Recycle Punt begonnen. Eerst lieten ze bij een huisontruiming de planten staan en nu nemen de chauffeurs de planten mee. Klanten leveren ook hun oude planten in en doneren soms stekjes. Ook stek in mijn eigen planten thuis. Dit alles geef ik wat nieuwe en of extra aarde en een leuk potje. Vervolgens bied ik deze planten weer te koop aan.

 

 

Landgoed Kraaybeekerhof

In 2016 heb ik op Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen een moestuincursus voor kinderen van 6 t/m 11 jaar gegeven. Diverse onderwerpen kwamen aan bod, zoals gereedschap, (voor)kweken, planten(families), teeltplan, bemesting en dergelijke.

 

 

 

Het Hof van Carthesius Utrecht

In 2018 heb ik hier een eigen plek om moestuinles te geven aan kinderen en volwassenen in de moestuinbakken.